Het adidas Super Stealth Pack met 3 nieuwe modellen

Welk model past het best bij jouw speelstijl?

Vorige maand werd het Superlative pack met bijbehorende Predator Freak natuurlijk al gereleased. Deze maand doet Adidas hier nog eens een flinke schep bovenop en staat er alweer een nieuw pack klaar om jou de beste op het veld te maken: het Superstealth pack. Dit pack bestaat uit een gloednieuwe colorway voor onder andere de X Ghosted, Nemeziz én Predator Freak. Waar het Superlative pack vooral felle kleuren liet zien, brengt Adidas dit pack terug naar een minimalistischer zwart, wit en blauw. Althans, minimalistischer wat betreft het kleurenpallet. Zeker niet minimalistisch in details en kwaliteit. Vind jij dit net zo’n toffe colorway als wij en wil je weten welke ‘specs’ het beste bij jouw speelstijl passen? We geven je een eerste advies!

Super Stealth/Mastery Pack

Mocht je op zoek zijn gegaan naar het Mastery Pack en toch hier zijn uitgekomen: dit klopt. De naam ‘Mastery Pack’ gaat al een tijdje het internet rond en aanvankelijk was dit ook de naam voor het nieuwe pack. Deze is echter nog voor de release veranderd in ‘Super Stealth pack’. Deze laatste variant is dus ook de officiële benaming.

Overeenkomsten en verschillen

Alle drie de modellen hebben allereerst een duidelijk verschillend silhouet. Waarbij de Predator Freak een spits toelopende, hoge sok heeft, zien we bij de Nemeziz een lagere enkel en de X Ghosted zit hier eigenlijk net tussenin. Dit zorgt tevens voor een verschil in materiaal, fit én uiteindelijk specialisme. De verschillende materialen en tech- nieken hebben we hieronder per model voor je op een rijtje gezet.

Een tweede verschil is natuurlijk het patroon op de schoen. De Predator Freak springt er verreweg het meest uit met zijn 225 (!) DemonSkin 2.0 spikes. Toch doen volgens ons de Nemeziz en X Ghosted zeker niet onder aan de Predator Freak. Aan de Nemeziz is namelijk een subtiel reflecterend, ‘shiny’ lichtblauw patroon toegevoegd, wat een mooi effect geeft wanneer je, je over het veld beweegt en toch subtiel blijft.

De X Ghosted is deels 3D geprint, wat er op zichzelf al strak uit ziet. Daarnaast heeft de X Ghosted natuurlijk de bekende ‘three stripes’ van Adidas op het bovenwerk. Ook bij de X Ghosted zijn de details lichtblauw, ofwel: ‘Signal Cyan’. Aan de three stripes zijn tevens zwart en een blauw kleurverloop toegevoegd. Wat zelfs bij stilstand voor snelheid zorgt!

Predator Freak .1

Normale pasvorm
Licht in gewicht
Demon Skin 2.0 technologie met 225 spikes
Hoge PrimeKnit sok + PrimeKnit bovenwerk Tweedelige loopzool voor extra grip
Kleur: Core Black / Grey Four / Cloud White

Specialisatie: Superieure balcontrole en effect

Nemeziz .1

Normale pasvorm
Licht in gewicht
Tension Tape- bovenwerk voor extra ondersteuning
Bekende Nemeziz silhouet
Tweedelige loopzool voor extra grip
Kleur: Core Black / Core Black / Core Black

Specialicatie: Bovenmenselijke behendigheid

X Ghosted .1

Normale/vacuüm pasvorm
Extreem licht in gewicht
Ultralicht Fluroskin bovenwerk
Sprintschoensilhouet en vormgevormde 3D hiel
Speedframe-loopzool
Kleur: Core Black / Signal Cyan / Grey Six

Specialisatie: Versnellen en explosieve sprints

 

Verschillende zolen

Een derde verschil tussen de modellen is daarnaast de zool. Waarbij zowel de Predator Freak als de Nemeziz een tweedelige loopzool hebben, is de X Ghosted uitgerust met een SpeedFrame loopzool. Dit in combinatie met een Carbitex inzetstuk van koolstofvezels (ja, je leest het goed) vormt volgens Adidas een perfecte sprintzool. De kleuren variëren daarnaast van een blauw/indigo teint bij de Nemeziz, Grey Four/Core Black bij de Predator tot geheel zwart bij de X Ghosted.

Ook de noppen zijn bij ieder model anders. Afhankelijk van het prijspunt en type noppen wat je uiteindelijk kiest, zien we bij de .1 (zoals hierboven) het grootste verschil bij de Nemeziz. Deze heeft de kleinste noppen en is het best geschikt voor behendigheid en onverwachtse beweging. De X Ghosted en Predator Freak lijken qua nop- pen enorm op elkaar. Toch is er een verschil: De X Ghosted gaat natuurlijk om pure snelheid. Aan de noppen is dan ook te zien dat deze bijna over de gehele schoen even groot zijn, zodat jij je zo goed mogelijk kan afzetten! De Predator Freak heeft bijna dezelfde noppen als de X Ghosted. Op de voorvoet zijn ze echter wat kleiner: een combinatie van behendigheid en snelheid.

Zool en noppen X Ghosted. Stabiliteit bij het sprinten is key.

Een opvallende, maar subtiele blauwe teint voor de Nemeziz.

 

Voor welk model kan jij het beste gaan?

Even los van of je een enorme Messi/Nemeziz fan bent of graag met DemonSkin het veld betreedt: we raden je aan om zeker naar de specificaties van de schoen te kijken. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende modellen. De meeste modellen zijn zeer uitgebreid bedacht en ontworpen om specifieke kwaliteiten van spelers naar een hoger plan te tillen. Dat is bij dit pack ook zeker het geval. Kijk dus vooral naar welke je het mooiste vindt, maar ook zeker naar de specs.

Of een schoen wel of niet geschikt voor jou is hangt natuurlijk van heel veel dingen af. Je kan het uiteindelijk altijd het beste zelf ervaren. Om je toch een eerste advies te kunnen geven, kijken wij dan ook naar de specificaties die vanuit Adidas bij de modellen gecommuniceerd worden. Hiermee zou je dus goed moeten zitten:

Vlieg je over de vleugel met je sprintsnelheid en speel je op harde ondergrond? > X Ghosted.
Ben je een echte dribbelaar, goed in de kleine ruimte en speel je vaak op harde ondergrond? > Nemeziz.
Vrije trappen kunstenaar en technisch sterk? > Met de Predator Freak zou je zeker goed uit de ‘voeten’ moeten komen.

Wil je liever het hele pack bekijken? Hier vind je alles van het adidas Super Stealth Pack.

Verschillende prijspunten en noppen

Ook dit pack is bij ons verkrijgbaar in verschillende prijspunten en typen ondergronden: Alle drie de .1 modellen zijn beschikbaar voor ondergrond FG. De Predator Freak hebben we daarnaast ook voor SG, MG, TF, FXG beschikbaar en in de prijspunten .2, .3 en .4. Je kan dus ook nog kiezen of je met of zonder veters speelt!

Voor welk model je ook gaat, met deze colorway ben je in ieder geval meer dan klaar om het veld weer te betreden en je tegenstander ver achter je te laten.