Chelsea

Chelsea Shirt, Chelsea Trainingspak

Bij VoetbalDirect koop je eenvoudig en snel je Chelsea trainingspak, Chelsea shirt of het complete Chelsea tenue! Binnen ons assortiment hebben we de verschillende shirts, uit en thuis, en bestaat onze collectie ook uit de trainingspakken en accessoires van Chelsea.

Waarom je Chelsea trainingspak, tenue of shirt bestellen bij VoetbalDirect?

  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, volgende dag in huis!
  • Kosteloos retourneren en omruilen!
  • Keuze uit een ruim assortiment!
  • Laagste prijs garantie!

Chelsea shirt

Het Chelsea shirt is al sinds de oprichting van de club blauw, alleen zijn de verschillende tinten blauw in de loop der jaren verschillend geweest. In de begin jaren van de club neigde de kleur blauw van het shirt meer naar groen. Om het tenue compleet te maken zat er een wit broekje bij en blauwe of zwarte sokken. In 1912 werden de blauw-groene shirts van Chelsea gewijzigd naar koningsblauw en dit is nog steeds de kleur van het Chelsea shirt. Tommy Docherty, in 1960 de manager van de club, vond dat Chelsea zich met het tenue moest onderscheiden en bracht een andere verandering aan. Het shirt bleef hetzelfde, maar hij zorgde ervoor dat Chelsea voortaan liep in blauwe shorts en witte sokken. Sindsdien is er niks meer veranderd aan het Chelsea tenue.

De Chelsea uitshirts zijn vroeger vaak geel of wit geweest met blauwe elementen erin verwerkt. De laatste jaren zijn de shirts ook zwart en donker blauw geweest. Hoe het Chelsea shirt er elk jaar weer uitziet is een verrassing, maar adidas werkt er elk jaar weer hard aan om een mooi shirt af te leveren.

Chelsea Uitshirt

Naast het Chelsea tenue heeft Chelsea uiteraard ook een uitshirt. Het uitshirt van Chelsea heeft een andere kleurstelling dan het thuisshirt en zal gedragen worden tijdens de wedstrijden die Chelsea buiten het eigen stadion afwerkt.

Chelsea trainingspak

Chelsea trainingspakken zijn door adidas speciaal ontwikkeld om tijdens een training comfortabel te bewegen en warm te blijven tijdens de wedstrijden. Deze stijlvolle trainingspakken ontworpen door adidas zijn voorzien van het Chelsea clubembleem en adidas logo. Het Chelsea trainingspak is niet alleen geschikt om te dragen tijdens een training. Op wedstrijddagen is het pak ideaal om je warm te houden als jouw coach je wissel heeft gezet.

Naast een trainingspak brengt adidas een hele trainingslijn uit bij aanvang van het seizoen. Deze zijn altijd gebasseerd op de uit- en thuiskleding van het seizoen en bestaan uit trainingsbroeken, -jackets, -truien en -shirts.

Russische overname

Chelsea is een van de vele voetbalclubs uit Londen en speelt zijn thuiswedstrijden op Stamford Bridge. De club bestaat sinds 1905 en heeft zijn naam te danken aan de wijk Kensington en Chelsea. Sinds het ontstaan van de club speelt het al in hetzelfde stadion en de naam van Chelsea FC is verbonden aan de grond van het stadion. Dit houdt in dat mocht de club van locatie willen veranderen zij ook de naam van de club zouden moeten veranderen.

In 1952 had de nieuwe trainer grootse plannen met Chelsea. Ted Drake wilde de club moderniseren en besloot te beginnen met het logo. Door deze verandering kreeg Chelsea de bijnaam The Blues, het logo en tenue van Chelsea bestond uit vooral blauwe elementen. Ondanks de grote plannen van de trainer kon hij deze niet waarmaken. In het seizoen 1969/1970 wist Chelsea met een nieuwe aanpak voor het eerst een Europese prijs te winnen. Daarna volgde weer een zware periode. Vanaf 1990 begon Chelsea weer in goede vorm te geraken. Door geld te investeren in spelers, zoals Ruud Gullit, bleef Chelsea zich handhaven in de hoogste Engelse divisie.

Eind jaren ’90 werd Gullit de nieuwe trainer van Chelsea en met zijn invloed kon hij topspelers naar de Engelse hoofdstad halen. Uiteindelijk werd hij ontslagen en verkeerde de club nog steeds in een benauwde financiele situatie. The blues werd in 2003 overgenomen door de Russische miljardair Roman Abramovitsj. Met zijn geld kon hij grote spelers halen naar Chelsea en dit heeft de club ook geleid naar meerdere landstitels en Europese prijzen. Chelsea is sinds zijn komst ook niet meer weg te denken uit de Europese top.

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in