Voetbalschoenen

Iedere voetballer, amateur of professional, heeft ze nodig; voetbalschoenen.
VoetbalDirect is de online voetbalspecialist met het ruimste assortiment voetbalschoenen van alle grote merken. We voorzien onze klanten altijd van de nieuwste collecties en exclusieve voetbalschoenen.

Voetbalschoenen kopen doe je bij VoetbalDirect!
Waarom?

  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, volgende dag in huis
  • Kosteloos retourneren en omruilen
  • Breed assortiment met alle grote merken voetbalschoenen


Online voetbalschoenen kopen roept misschien wat vragen bij je op. Wij proberen deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Kun je het antwoord op je vragen over voetbalschoenen niet vinden op onze website? Neem dan contact op met de specialisten op onze klantenservice.

 

Welk soort voetbalschoen moet ik kopen voor een bepaalde ondergrond?

Door de populariteit van kunstgras en straatvoetbal en de staten van sommige velden wordt het steeds belangrijker om de juiste soort voetbalschoenen te kopen. Tegenwoordig wordt er door elk merk verschillende soorten voetbalschoenen gemaakt. We onderscheiden de volgende voetbalschoenen:

 

Leren voetbalschoenen of kunststof?

Bij de keuze van je voetbalschoenen is het belangrijk om eerst te bepalen naar welk materiaal je voorkeur uit gaat. Gaat je voorkeur uit naar een soepele leren schoen? Of geef je de voorkeur aan een kunststof schoen die over het algemeen wat lichter, en eenvoudiger te onderhouden is.

Leren voetbalschoenen
Leer is nog steeds een populair materiaal onder de veeleisende voetballers. Nog altijd is er veel vraag naar leren voetbalschoenen, vanwege hun ongekende pasvorm en balgevoel. Het meest gebruikte leersoort voor voetbalschoenen is rundleer. In de duurdere modellen wordt voor extra comfort en balgevoel vaak gebruik gemaakt van zeer soepel kalfsleer of kangoeroeleer. Omdat het leer zich vormt naar de vorm van de voet kent het materiaal zeer veel speelcomfort, dat onevenaarbaar is. Tevens komt dit het gevoel over de bal en de pasvorm ten goede. Een andere reden dat veel voetballers kiezen voor het spelen op een leren schoen, is de duurzaamheid. Het materiaal gaat over het algemeen langer mee dan synthetische materialen. 

Kunststof voetbalschoenen
De meeste voetbalschoenen zijn tegenwoordig gemaakt van synthetische materialen (kunststof). Ontwikkelingen van de laatste jaren hebben er echter voor gezorgd dat kunststof voetbalschoenen, de eigenschappen van leren voetbalschoenen steeds dichter benaderen. Daarnaast zijn kunststof voetbalschoenen eenvoudig te onderhouden, licht van gewicht en vormvast. Ook veel topspelers hebben de keuze voor hun voetbalschoenen laten vallen op kunststof. Vooral snelle en wendbare spelers ervaren veel speelcomfort en snelheid van het lichte materiaal.
Bijkomend voordeel: Kunststof schoenen zijn erg eenvoudig te onderhouden!

 

Onderhouden van je voetbalschoenen

Wie zuinig is op zijn voetbalschoenen heeft er vanzelfsprekend het langst plezier van.
Door uw voetbalschoenen goed te verzorgen hebben deze een langere levensduur. Schoenen met een goedkope synthetische upper vergen, omdat ze geen vocht opnemen, het minste onderhoud. Het afborstelen van de schoenen, na een training of wedstrijd, is voldoende.
Wij adviseren om leren voetbalschoenen regelmatig goed in te vetten. Op deze manier houd je het leer soepel en blijven jouw schoenen mooi. Doordat de schoenen soepel blijven, blijft de pasvorm en het comfort behouden. Indien de leren schoenen nat geworden zijn, dan raden wij af om deze  bij de kachel of verwarming te laten drogen. Dit kan er voor zorgen dat het leer gaat uitdrogen, barsten of scheuren. Laat jouw voetbalschoenen daarom langzaam opdrogen en vet ze daarna, indien nodig, in.

 

Populaire voetbalschoenen

Binnen ons uitgebreide assortiment hebben we uiteraard een aantal populaire merken en collecties.

Wat we graag willen benoemen is onze aparte categorie met kinder voetbalschoenen. Helemaal gevuld met voetbalschoenen voor kids. De modellen zijn wat uiterlijk betreft gelijk aan de schoenen van senioren, maar tegelijkertijd, en gelukkig voor alle moeders, een stuk goedkoper dan de schoenen voor senioren.

De populairste merken zijn adidas, Nike en Puma. Deze merken vertegenwoordigen een zeer groot deel van de voetbalschoenen die we op de (inter)nationale velden voorbij zien komen.

Voetbalschoen met sok

De voetbalschoenen met sok zijn geïntroduceerd in 2014 en sindsdien niet meer weg te denken uit de voetbalwereld. Nike heeft meerdere verschillende modellen voetbalschoenen met een sok eraan. Tegenwoordig vind je de sok terug op de Mercurial, Hypervenom en Magista modellen van Nike. Zowel de adidas Ace als adidas X hebben de sok ook.

 

Je eigen naam op je voetbalschoenen?

Dit is mogelijk bij VoetbalDirect.
Koop je voetbalschoenen online in onze shop en kies voor onze exclusieve personalisatie service!

Met onze borduurmachine voorzien we je voetbalschoenen van de door jou gewenste naam.

Uiteraard met behoud van garantie!


Heb je vragen over voetbalschoenen die we hier niet beantwoorden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in