Scheenbeschermers

Voetbal is een vrij fysieke sport met een grote kans op blessures. Om de kans op blessures te verminderen besloot de KNVB om vanaf het voetbalseizoen 1999 – 2000 iedereen te verplichten om tijdens een wedstrijd scheenbeschermers te dragen. Een scheidsrechter mag iemand van het veld sturen als diegene er zich niet aan houd. Sinds deze regel zijn onderbeenblessures zoals kneuzingen en botbreuken met 25% verminderd. Elke voetballer, van een hoog of laag niveau, heeft ze dan ook nodig. Voor voetbalscheenbeschermers ben je bij VoetbalDirect aan het juiste adres. Wij bieden het grootste assortiment aan scheenbeschermers aan!

Nike Scheenbeschermers

Bij VoetbalDirect vind je bij elke Nike voetbalschoen een bijpassende Nike scheenbeschermer. De meest populaire scheenbeschermer van Nike is de Nike Mercurial Lite scheenbeschermer. Daarnaast zijn de Nike scheenbeschermer met enkelsok geliefd door de extra bescherming rondom de enkels.

adidas Scheenbeschermers

Op zoek naar een mooi paar adidas scheenbeschermers? Kies voor de populaire adidas X Pro of ga voor de adidas scheenbeschermer met sok namelijk de adidas Everclub of Everpro. 

Stanno Scheenbeschermers

Ook Stanno heeft een divers aanbod aan scheenbeschermer, met enkelbescherming en zonder enkelbescherming. De Stanno scheenbeschermers zijn wel meestal wel eenvoudig qua design, maar biedt optimale bescherming. 

Kinder scheenbeschermers

Speciaal voor kinderen vind je bij VoetbalDirect verschillende soorten kinderscheenbeschermers. Merken als adidas en Nike hebben scheenbeschermers in junior maten in verschillende kleuren. 

Verschillende soorten materialen

Het dragen van scheenbeschermers is in het Nederlandse voetbal verplicht. Maar wat voor soort scheenbeschermer je draagt, maakt niet uit. De plastic scheenbeschermer is over het algemeen de goedkoopste variant. Daar staat alleen wel tegenover dat deze scheenbeschermer ook de minste bescherming biedt. Ook de schuimrubbere scheenbeschermer biedt wat minder bescherming, maar zorgt dankzij het lichte materiaal en comfortabele pasvorm wel voor een goede balbehandeling. De polyurethaan scheenbeschermer is een minder lichte scheenbeschermer, maar biedt wel de beste bescherming.

Wat is de beste scheenbeschermer?

Een veel gestelde vraag is natuurlijk wat de beste scheenbeschermer is. Uiteraard is het erg belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zijn en niet in de weg zitten. Om er voor te zorgen dat ze niet in de weg zitten, is het niet verstandig om scheenbeschermers op de groei te kopen. Dit belemmerd de prestaties tijdens een wedstrijd of training. Het veiligst is om scheenbeschermers te kopen die het scheenbeen voor driekwart bedekt en ongeveer tot 5 centimeter onder de knie uitkomt.

In ons assortiment scheenbeschermers zitten verschillende modellen. De één is gemaakt van hard kunststof en de ander is gemaakt van wat zachtere materialen. Daarnaast zitten er bij sommige scheenbeschermers nog een halve sok aan de scheenbeschermer vast. Deze biedt extra bescherming aan de enkels. Ook zijn er losse scheenbeschermers die je van boven zo in je sok kunt schuiven. Bij het kiezen van de beste scheenbeschermers gaat het om het beste gevoel wat jij er bij heb. De één vindt het fijn dat er een sokje aan zit, en de ander vind het heerlijk dat hij de scheenbeschermer zo in zijn sok schuift!

Om te zorgen dat de scheenbeschermers op de juist plek blijven kan er gebruikt gemaakt worden van sokophouders. Deze zijn er in verschillende varianten: elastische klittenband, tape en gaas. Deze dienen onder de scheenbeschermers bevestigd te worden zodat deze niet naar beneden kan verschuiven.


Heb je vragen overgehouden over scheenbeschermers? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice, dan zullen zij antwoord geven op al jouw vragen!