Oostenrijk Fanshop

6
Kies een land

Oostenrijk Shirt, Oostenrijk Trainingspak

Het Oostenrijk shirt of trainingspak koop je eenvoudig en snel bij VoetbalDirect! Om de twee jaar brengt de Oostenrijkse voetbalbond in samenwerking met Puma een nieuwe collectie uit voor het nationale elftal. In deze collectie zal de selectie schitteren op een EK of WK, indien zij zich hebben gekwalificeerd.

Oostenrijk Thuisshirt 2022-2023

Het thuisshirt heeft een relatief eenvoudig design. Het shirt is overwegend rood met witte details, de kleuren van de Oostenrijkse vlag. Het shirt is verder afgewerkt met een kraagje met knoopje en in de nek van het shirt staat de naam van het land: Österreich.

Oostenrijk Uitshirt 2022-2023

Het uitshirt is wit en heeft een groot vlak in het midden, waar het rugnummer van de speler die het shirt draagt in verwerkt zit. Bovenin dit vlak zit het logo van de Oostenrijkse voetbalbond verwerkt en daarboven vind je het logo van Puma. Het shirt is verder afgewerkt met een V-hals.

Oostenrijk Trainingspak

In de Oostenrijk Fanshop van VoetbalDirect vind je het trainingspak van het Oostenrijks nationaal elftal. Het trainingspak bestaat uit een training top en een trainingsbroek. Het Oostenrijk trainingspak is ideaal om in te trainen, maar kan ook uitstekend gedragen worden in vrije tijd.

Historie

Het Oostenrijks elftal is in het verleden nooit heel erg succesvol geweest. Vaak hebben ze al moeite om een EK of WK te halen, en als ze het halen stranden ze meestal in de groepsfase.

Voor de succesvolste periode van het Oostenrijks elftal moeten we ver terug in de tijd. In 1934 werd al een keer de vierde plaats veroverd op het WK en in 1954 leverde het land haar beste prestatie tot nu toe door derde te worden op het WK.

De bekendste speler die Oostenrijk heeft gehad is Ernst Happel. Naar hem is ook het nationale stadion van Oostenrijk in Wenen vernoemd (Ernst Happel Stadion).