Hongarije Fanshop

In de Hongarije Fanshop van VoetbalDirect vind je het thuisshirt van de Hongaren! Sterspelers als Ádám Szalai, Willi Orban en Dominik Szoboszlai zullen in dit strakke design schitteren.

WK 2022

Hongarije had zich knap geplaatst voor het EK 2020, om vervolgens te worden ingedeeld in de poule des doods: Frankrijk, Duitsland en Portugal waren de tegenstanders. De Hongaren vlogen er uiteindelijk uit, maar hebben zich verdienstelijk verweerd en hielden het spannend. Met 2 gelijke spelen en 1 nederlaag mag het land tevreden zijn.

Kunnen de Hongaren zich plaatsen voor het WK 2022? Het WK in 2018 is aan ze voorbij gegaan, maar na een veelbelovend EK gloort er hoop. 

Historie Hongaars Elftal

Het nationale elftal van Hongarije gaat al een tijdje mee. De eerste interland die het land afwerkte was in 1902 tegen Oostenrijk. Voormalig PSV'er Balázs Dzsudzsák is gedeeld recordinternational, terwijl de Hongaarse legende Ferenc Puskás topscorer allertijden is, met maar liefst 84 goals in 85 wedstrijden!

De hoogtijdagen van de Hongaren vonden plaats in de jaren 50 van de vorige eeuw, onder aanvoering van onder meer Ferenc Puskás. Op het WK van 1954 leken de Hongaren onverslaanbaar, maar in de finale ging het toch nog mis. Na 1954 zou het land nog twee keer de kwartfinale halen. Sinds 1966 is Hongarije op het WK niet meer verder gekomen dan de groepsfase.

Hongarije Fanshop
Naar welke doelgroep zoek je?
Filteren
Gekozen filters
  1. Landen Hongarije Verwijder dit artikel

1 item

Filteren

1 item

Filteren