Hongarije Fanshop

Hongarije Fanshop

In de Hongarije Fanshop van VoetbalDirect vind je het thuisshirt van de Hongaren! Sterspelers als Ádám Szalai, Willi Orban en Dominik Szoboszlai zullen in dit strakke design schitteren.

Hongarije Thuis Shirt 2022-2023

Het Hongarije is zoals altijd rood van kleur en bevat daarnaast witte details. Het shirt heeft op de rechterborst het logo van de Hongaarse voetbalbond en op de linkerborst het wapen van het land. In het midden staat het logo van shirtsponsor adidas. Het shirt is verder afgewerkt met een V-hals.

Historie Hongaars Elftal

Het nationale elftal van Hongarije gaat al een tijdje mee. De eerste interland die het land afwerkte was in 1902 tegen Oostenrijk. Voormalig PSV'er Balázs Dzsudzsák is gedeeld recordinternational, terwijl de Hongaarse legende Ferenc Puskás topscorer allertijden is, met maar liefst 84 goals in 85 wedstrijden!

De hoogtijdagen van de Hongaren vonden plaats in de jaren 50 van de vorige eeuw, onder aanvoering van onder meer Ferenc Puskás. Op het WK van 1954 leken de Hongaren onverslaanbaar, maar in de finale ging het toch nog mis. Na 1954 zou het land nog twee keer de kwartfinale halen. Sinds 1966 is Hongarije op het WK niet meer verder gekomen dan de groepsfase.