België Fanshop

Het België shirt en het België tenue koop je eenvoudig en snel bij VoetbalDirect! Stel je eigen België Trainingspak samen door de juiste België top te combineren met een België Trainingsbroek.

Om de twee jaar brengt de Koninklijke Belgische Voetbalbond samen met de officiële kledingsponsor adidas een nieuwe collectie uit voor het Belgisch voetbalelftal. In deze collectie speelt de nationale ploeg van België zijn wedstrijden op een EK of WK, indien zij zich hebben gekwalificeerd. Daarnaast wordt de collectie gedragen in aanloop en tijdens de kwalificatie wedstrijden voor een EK of WK en tijdens de Nations League.

België Thuisshirt 2024-2026

Het Thuisshirt heeft een modern en elegant design in de iconische rode kleur. Het grafische ontwerp wordt geïnspireerd door de moderne architectuur en luxueuze mode van België. Het shirt is verder afgewerkt met een V-hals.

België Uitshirt 2024-2026

Het uitshirt waarmee de Rode Duivels poule E van het EK 2024 betreden, is geinspireerd op de rijke cultuur van design en kunst in Belgie. De blauwe kleur van het shirt is een referentie naar het stripfiguur Kuifje. De verwijzing zorgt ervoor dat dit shirt ook wel bekend is komen te staan als het Kuifje shirt van de Rode Duivels.

België Tenue

Naast de wedstrijdshirts vind je in onze België Fanshop ook de complete tenues. Deze Rode Duivels tenues zijn door VoetbalDirect al voor je samengesteld en dus gemakkelijk te bestellen zolang de voorraad strekt. De tenues zijn uiteraard, net als de shirts en andere fanartikelen, ook voor kids en dames beschikbaar.

België Trainingspak

Naast tenues heeft VoetbalDirect ook Rode Duivels trainingspakken voor je samengesteld, zolang de voorraad strekt. Dit pak bestaat meestal uit een drill top en een training pant, maar kan ook een andere top bevatten. Het Rode Duivels trainingspak is ideaal om in te trainen, maar ook geschikt om te dragen in je vrije tijd.

Historie Rode Duivels

Het Belgisch voetbalelftal, ook wel de Rode Duivels genoemd, vertegenwoordigt sinds 1904 België in internationale wedstrijden. De thuisbasis van de nationale ploeg is het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De beste prestaties van het Belgisch voetbalelftal zijn alweer van een tijdje geleden. Op de Olympische Spelen van 1920 behaalden de nationale ploeg van België de gouden medaille. Vervolgens is er nog een tweede plaats op het Europese kampioenschap van 1980, waarna het elftal ver wegzakte en nauwelijks nog een rol van betekenis speelde in het internationale voetbal.

Dat veranderde rond 2012, toen de Gouden Generatie zich aankondigde. Deze generatie bestond uit onder meer Mertens, Vertonghen, Alderweireld, De Bruyne, Lukaku, Courtois en nog meer sterren. Het kantelpunt achteraf zou een interland tegen het Nederlands Elftal zijn, waarin de Rode Duivels op dat moment een van de beste landen ter wereld met 4-2 versloegen. De Gouden Generatie zou uiteindelijk de derde plaats behalen op het WK in 2018 en op het WK 2014 en de EK's van 2016 en 2020 de kwartfinale halen. Het WK van 2022 eindigde in mineur al in de groepsfase, kan het EK van 2024 uitkomst bieden?