Hoe kies je de juiste scheenbeschermer voor jouw spel?

8 May 2024
Hoe kies je de juiste scheenbeschermer voor jouw spel?

Als voetballer weet je dat de juiste uitrusting essentieel is voor optimale prestaties en bescherming op het veld. Een van de belangrijkste stukken uitrusting zijn scheenbeschermers, die je beschermen tegen blessures tijdens intense wedstrijden en trainingen. Maar hoe kies je de juiste scheenbeschermers die bij jou passen? 

Bij Voetbaldirect helpen we je graag! In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten scheenbeschermers die er zijn, hoe je de juiste pasvorm en maat kiest en waar je op moet letten qua comfort. 

Soorten scheenbeschermers
Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:

- Met klittenband: Deze scheenbeschermers bieden een verstelbare pasvorm dankzij het klittenbandsluitingssysteem. Ze zijn gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je been. Echter, ze bieden geen specifieke enkelbescherming.

- Enkelbescherming: Scheenbeschermers met enkelbescherming bieden extra ondersteuning en bescherming rondom de enkel, wat vooral handig kan zijn tijdens fysiek intense wedstrijden en trainingen.

- Met sleeves: Deze scheenbeschermers worden gedragen als een mouw en bieden een handige en comfortabele manier om de scheenbeschermers op hun plaats te houden tijdens het spel. Ze bieden ook meer bewegingsvrijheid rond de enkel, wat belangrijk kan zijn voor spelers die behoefte hebben aan flexibiliteit.

Pasvorm: 
De juiste pasvorm van scheenbeschermers is cruciaal voor comfort en bescherming. Zorg ervoor dat de scheenbeschermers goed aansluiten op je scheenbeen zonder te strak te zitten. Als ze te strak zijn, kunnen ze ongemak veroorzaken en de bloedsomloop belemmeren. Als ze te los zitten, bieden ze mogelijk niet voldoende bescherming tegen impact.

Maat: 
Scheenbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal aangeduid als XS, S, M, L, en XL. Om de juiste maat te vinden, meet je de lengte van je scheenbeen vanaf net onder de knie tot aan de bovenkant van je voet. Vergelijk deze met de maattabel op onze site om de juiste maat te bepalen. Houd er rekening mee dat sommige fabrikanten ook specifieke maattabellen hebben voor je gewicht of leeftijd, dus controleer deze ook voor de beste pasvorm. 

Comfort: 
Naast bescherming is comfort ook een belangrijke factor bij het kiezen van scheenbeschermers. Kies voor materialen die zacht aanvoelen tegen je huid en die vocht afvoeren om je droog en comfortabel te houden tijdens het spel. Probeer verschillende merken en modellen uit om te zien welke het beste bij jouw behoeften passen.

Het assortiment van Voetbaldirect: 
Bij Voetbaldirect.nl vind je een uitgebreid assortiment scheenbeschermers in verschillende stijlen, maten en prijsklassen. We hebben scheenbeschermers van topmerken zoals Nike, Adidas, Puma en Stanno. Bekijk ons aanbod! 


Met de juiste scheenbeschermers van Voetbaldirect.nl kun je met vertrouwen het veld op gaan, wetende dat je goed beschermd bent tegen blessures. 

Tip: Vergeet niet om je scheenbeschermers regelmatig te reinigen om ze fris en vrij van geurtjes te houden. 

Tags:
  • Scheenbeschermers
  • Advies