From All Of Us

17 June 2024
From All Of Us

En we zijn lossss, het EK voetbal is van start gegaan! In buurland Duitsland barst een voetbalfestijn los vol mooie momenten, prachtige goals en…. heel veel toffe tenue’s! De mooiste van allemaal? Die dragen wij natuurlijk… Oranje! 🧡 Tijdens deze maand zitten we aan de buis gekluisterd om onze leeuwen te kunnen volgen en supporten! Samen juichen, klagen over wie wel en niet speelt, TV in de achtertuin, die ene bitterbal…. Allemaal momenten die jaarlijks voor ons zó herkenbaar zijn op het moment dat we  samenkomen om het Nederlands elftal te supporten op een eindtoernooi. We zetten alle verschillen aan de kant, want op het moment dat dat fluitje gaat en het balletje rolt is Oranje… van ons allemaal! 🦁

Een goed begin is het halve werk

Een late goal van Weghorst zorgde afgelopen zondag voor een ware ontlading. Na de 1-0 achterstand wisten de Leeuwen zich terug te knokken naar een welverdiende overwinning. Een luid Oranje Legioen had daar een grote bijdrage in. Met het bemachtigen van de eerste 3 punten is het vertrouwen in de ploeg nog steeds hoog.
Een goed begin is het halve werk

Het Vervolg...

Aankomende vrijdag 21:00 gaat Oranje de strijd aan tegen EK favoriet Frankrijk. De voorbereiding van de Fransen verliep alles behalve vlekkeloos, hoe dan ook zal Superster Mbappe zeker weten een gevaar vormen voor Virgil van Dijk en co. De afgeronde droomtransfer naar Real Madrid brengt hem in ieder geval in de juiste stemming. Op de laatste speeldag moeten de mannen van Ronald Koeman de 3 punten binnenhalen tegen de Oostenrijkers. Bij een 1ste plaats komt ons Oranje op 2 juli om 21:00 weer in actie en bij de 2de plaats wordt het 1 juli om 18:00. Die dagen even vrijhouden dus 👀

Het raadsel van Koeman

Koeman zal als geen ander weten wat er nodig is om een EK binnen te slepen. Als speler was hij een belangrijke schakel in het team van ’88. Toch lijken veel Oranje fans nog niet te overtuigd te zijn van de tactische aanpak. Wordt het 5-3-2 of 4-3-3? Frimpong op rechtsbuiten? Van de Ven of Aké? De last minute afmeldingen van Frenkie de Jong & Koopmeiners, Ian Maatsen wie toch is opgeroepen; het puzzelen blijft nog vol op gang. Aan mogelijkheden ontbreekt het Koeman zeker niet.

Het Oranje legioen

Welk team er ook staat, wij zullen ze aanmoedigen tot het laatste fluitsignaal. Talloze Oranje supporters zullen ons team toejuichen op bezoek bij de oosterburen. En het echte feest barst natuurlijk los op onze eigen bodem. Op het terras, in de tuin of lekker op de bank. We zullen allemaal onze ogen uitkijken in de reis naar de EK-overwinning. Er is in ieder geval 1 ding wat zeker is; winnen of verliezen, we maken er met z’n allen een zomer van om nooit te vergeten!

Nog geen Oranje shirt? Gelukkig net op tijd😊

/