Oranje Maakt Zich Klaar voor het EK 2024!

13 June 2024
Oranje Maakt Zich Klaar voor het EK 2024!

Met de uitzwaaiwedstrijden achter de rug, heeft het Nederlands elftal de laatste hand gelegd aan hun voorbereiding voor het EK 2024. De sfeer binnen het team is uitstekend, ondanks enkele flinke tegenslagen door blessures.

Succesvolle Oefenwedstrijden

Het Nederlands elftal heeft in de laatste voorbereidingsfase twee overtuigende overwinningen geboekt. Tegen Canada en IJsland won Oranje beide wedstrijden met 4-0. Aanvoerder Virgil van Dijk sprak na afloop over het goede gevoel binnen het team, ondanks dat deze overwinningen geen garantie voor succes zijn. Vooral de eerste interlandgoals van Xavi Simons en Frimpong waren hoogtepunten. In de aanloop naar het EK 2024 heeft Oranje laten zien dat het team over meerdere wapens beschikt. In de twee uitzwaaiwedstrijden tegen Canada en IJsland waren er maar liefst zes verschillende doelpuntenmakers: Xavi Simons, Virgil van Dijk, Memphis Depay, Donyell Malen, Jeremie Frimpong en Wout Weghorst. Deze diversiteit in scorend vermogen onderstreept de veelzijdigheid en diepte van de selectie, een positief teken voor de wedstrijden in Duitsland.
Succesvolle Oefenwedstrijden

Blessureleed

Ondanks de goede voorbereiding moet Oranje het op het EK 2024 zonder twee sleutelspelers stellen. Frenkie de Jong is niet op tijd hersteld van een enkelblessure, terwijl Teun Koopmeiners tijdens de warming-up voor de laatste oefenwedstrijd geblesseerd raakte aan zijn lies. Hun afwezigheid is een flinke tegenvaller voor het team.

Brian Brobbey, die tijdens een training in Duitsland hamstringklachten kreeg na een botsing met Matthijs de Ligt, is onzeker voor de eerste wedstrijd tegen Polen. Als voorzorgsmaatregel heeft bondscoach Koeman Joshua Zirkzee opgeroepen om Brobbey te vervangen. Zirkzee, die in de voorselectie zat maar afviel door een blessure, heeft zijn vakantie in Florida moeten afbreken om zich bij het team te voegen.

Naast Zirkzee heeft Koeman ook Ian Maatsen opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde spelers. Maatsen, die indruk maakte bij zijn club Dortmund, voegt zich bij het team om de verdediging te versterken.

Oranjekoorts

Met de overtuigende overwinningen in de uitzwaaiwedstrijden en de aankomende reis naar Duitsland, neemt de Oranjekoorts in Nederland toe. Door het hele land kleuren straten, huizen en pleinen weer oranje. Van vlaggen en spandoeken tot oranje kleding en feestelijke versieringen, overal is de opwinding voor het EK merkbaar. De collectieve steun en het enthousiasme van de fans vormen een belangrijke factor voor het Nederlands elftal. Deze Oranjekoorts, die door het hele land voelbaar is, geeft het team een extra impuls om te presteren. 

De eerste wedstrijd tegen Polen zal een belangrijke graadmeter zijn voor het team van Koeman. Ondanks de tegenslagen door blessures, is de sfeer binnen het team uitstekend en is er een gevoel van eenheid en vastberadenheid om goed te presteren.

Het belooft een spannend EK te worden! Volg Oranje tijdens hun EK-avontuur en steun ons land in de strijd om de Europese titel!