Underdogs om in de gaten te houden op het EK 2024

18 June 2024
Underdogs om in de gaten te houden op het EK 2024

Het EK 2024 belooft weer een spannend toernooi te worden met de grootste voetbalnaties die strijden om de felbegeerde trofee. Maar zoals elk toernooi zijn er altijd underdogs die klaarstaan om te verrassen. Dit jaar zijn er drie teams die je niet mag onderschatten: Turkije, Servië en Zwitserland. Laten we eens kijken waarom deze teams gevaarlijk kunnen zijn en welke talenten je zeker in de gaten moet houden.

Servië

Met aanvallers zoals Dušan Vlahović en Aleksandar Mitrović heeft Servië de potentie om grote teams te verslaan. Hun aanvallende kracht en fysieke speelstijl maken hen een gevaarlijke tegenstander voor elke opponent. Vlahović, bekend om zijn doelgerichtheid en krachtige schoten, kan elke verdediging breken, terwijl Mitrović met zijn kopkracht en positiegevoel een constante dreiging vormt. Dit Servische team is goed gebalanceerd en heeft de diepgang om verrassingen te leveren. Servië kan dit toernooi weleens de rol van reuzendoder op zich nemen.
Servië

Turkije

Turkije is een team dat vaak als underdog wordt gezien, maar ze hebben de potentie om grote prestaties neer te zetten. Met een mix van ervaren spelers en opkomend talent kunnen de Turken voor verrassingen zorgen. Hun passie en strijdlust op het veld zijn kenmerkend, en met de steun van hun vurige fans kunnen ze ver komen in het toernooi.

Turkije

Zwitserland

Zwitserland heeft een solide team met ervaren spelers zoals Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri. Ze hebben laten zien dat ze in staat zijn om grote teams te verslaan, zoals op vorige toernooien bleek. Xhaka’s leiderschap op het middenveld en Shaqiri’s creativiteit en scorend vermogen zijn cruciaal voor de Zwitsers. Daarnaast beschikken ze over een hechte defensie en een efficiënte speelstijl. Zwitserland kan ver komen dit toernooi en is zeker een team om rekening mee te houden.
Zwitserland

Talenten om in de gaten te houden

Naast de sterke teams zijn er ook een aantal individuele talenten die dit EK hun doorbraak kunnen beleven:

  1. Arda Güler (Turkije) - Deze jonge middenvelder heeft een geweldig inzicht en technische vaardigheden. Hij kan wedstrijden beslissen met zijn creativiteit en precisie in passes. Zijn debuutseizoen bij Real Madrid was indrukwekkend, met 6 doelpunten in 10 wedstrijden. Deze indrukwekkende statistieken tonen zijn potentieel en maken hem een cruciale speler voor het Turkse elftal.
  2. Nico Williams (Spanje) - De snelle en behendige aanvaller is een nachtmerrie voor verdedigers. Williams kan met zijn snelheid en dribbels voor gevaar zorgen vanaf de vleugels. Dit seizoen heeft hij 5 doelpunten gescoord en 11 assists gegeven, wat zijn impact en waarde voor het team benadrukt.
  3. Cole Palmer (Engeland) - Een veelzijdige aanvaller die zowel als vleugelspeler als centrale aanvaller uit de voeten kan. Palmer draaide een droomseizoen in de Premier League, waarin hij voor Chelsea in 33 wedstrijden 22 keer scoorde en 11 assists gaf. Zijn flair en doelgerichtheid maken hem een potentieel sleutelspeler voor Engeland.

Het EK 2024 belooft veel spektakel en onverwachte wendingen. Terwijl de grote favorieten strijden om de titel, kunnen de underdogs zoals Turkije, Servië en Zwitserland voor verrassingen zorgen. En wie weet, misschien zien we wel een nieuwe ster opstaan uit de groep jonge talenten. Zorg dat je niets mist en blijf VoetbalDirect.nl volgen voor het laatste nieuws en updates over het toernooi!

Shop hier jouw favoriete EK-item!