Sevilla Fanshop

7
Welke club zoek je?

Sevilla Fanshop

Welkom in de Sevilla Fanshop van VoetbalDirect. Op deze paigna vind je altijd de nieuwste items van Sevilla FC, zolang de voorraad strekt. In de collectie vind je de verschillende Sevilla FC wedstrijdshirts, maar ook de trainingscollectie.

Over Sevilla FC

De spaanse voetbalclub Sevilla FC is opgericht in 1890 en is daarmee een van de oudste clubs uit de Spaanse Liga. Ondanks dat de club al zolang meegaat, is het aantal nationale prijzen bijna op één hand te tellen. De club werd slechts eenmaal kampioen van Spanje en die titel dateert alweer van 1946. Vijf keer wisten ze de Spaanse beker te winnen en de laatste keer was alweer in 2010. In Europa heeft de club de laatste jaren meer successen geboekt en zijn ze zelfs recordwinnaar van de UEFA Cup / Europa League, met maarliefst 7 overwinningen. Wat vooral opvalt is dat die 7 eindzeges allemaal vielen tussen 2006 en 2023. Daarnaast won Sevilla nog één keer de Europese Super Cup, één keer de Spaanse Super Cup en werd het viermaal kampioen op het tweede niveau van Spanje.

De club speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, wat plaats biedt aan zo'n 45.000 supporters. De eeuwige aartsrivaal is stadsgenoot Real Betis Sevilla. In het verleden hebben ook een aantal Nederlandse spelers voor Sevilla gespeeld, waaronder Luuk de Jong, Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro en Karim Rekik.

Sinds 2022 is Castore de kledingsponsor van Sevilla. In het eerste seizoen waarin Sevilla samenwerkte met Castore werd meteen de Europa League gewonnen en plaatste het zich daarmee ook voor de Champions League.

Sevilla Shirts

Castore en Sevilla brengen gezamenlijk drie wedstrijdshirts uit per seizoen. Naast het gebruikelijke thuis- en uitshirt komt Castore ook met een derde shirt, wat voornamelijk wordt gedragen in uitwedstrijden in de beker en in Europa. Naast wedstrijdshirts zijn er ook nog trainingsshirts beschikbaar van Sevilla FC. Deze shirts zijn doorgaans iets goedkoper en kunnen dus een goed alternatief zijn als je niet te veel geld kwijt wil zijn, of het trainingsshirt gewoon mooier vindt dan de wedstrijdshirts.

Sevilla Thuisshirt 2023-2024

Voor het seizoen 23/24 is gekozen voor een strak wit thuisshirt met een camouflage print. Het shirt heeft verder een V-hals en is geïnspireerd op het thuisshirt uit 2000.

Sevilla Uitshirt 2023-2024

Het uitshirt voor het seizoen 23/24 is rood en bevat een print van dunne, verticale lijnen. Het shirt is een verwijzing naar de supporters van de club, die de tribunes tijdens de Europa League rood kleurde. De golven in de print staan symbool voor de wapperende vlaggen van de supporters.

Sevilla 3rd Shirt 2023-2024

Het derde shirt heeft een opvallend design van geometrische vormen wat verwijst naar de architectuur van de stad Sevilla. Het shirt is donkerblauw met zwart en bevat een ronde hals.

Trainingcollectie Sevilla

Naast de wedstrijdshirts vind je op deze pagina ook de nieuwste trainingscollectie van Sevilla FC. De collectie bevat uit trainingspakken en trianingssets, maar ook de losse items kun je bestellen bij VoetbalDirect, voor wanneer je bijvoorbeeld alleen een trainingsbroek of alleen een trainingsshirt van Sevilla wil.