Servië Fanshop

1
Kies een land

Servië Fanshop

De nieuwste items van het Servisch nationaal elftal vind je op deze pagina. Zo vind je hier bijvoorbeeld de wedstrijdshirts en de trainingscollectie, zolang de voorraad strekt. Voor ieder groot toernooi brengt de Servische bond in samenwerking met kledingsponsor Puma een nieuwe collectie uit. De huidige collectie zal worden gedragen tijdens het EK 2024 en in aanloop naar het WK van 2026.

Servië Thuisshirt 2024-2026

Het thuisshirt is rood, zoals we dat gewend zijn van Servië. Het shirt heeft verder blauwe en witte details wat ervoor zorgt dat de kleurstelling overeen komt met die van de Servische vlag. Het shirt is verder afgewerkt met een ronde hals.

Historie Servisch voetbalelftal

Officieel speelde het elftal van Servië zoals we dat nu kennen haar eerste interland pas in 2006, toen op 16 augustus werd gewonnen in en van Tsjechië. Daarvoor kwam het land uit onder de combinatie Servië-Montenegro en als we nog verder teruggaan in de tijd, als Joegoslavië.

Dankzij het nog relatief korte bestaan is er ook weinig te vertellen over de geschiedenis van het Servisch nationaal elftal. Het land heeft wel drie keer meegedaan aan het WK, namelijk in 2010, 2018 en 2022. Helaas kwamen ze in al deze edities niet verder dan de groepsfase. In 2024 haalde het land voor het eerst het EK, waarin het ook niet verder kwam dan de groepsfase. De recordinternational is in Nederland een oude bekende in Dusan Tadic en Aleksander Mitrovic is topscorer allertijden.